SmartDOG – testit

Haluatko saada lisää tietoa koirasi ajattelusta ja käyttäytymisestä?

Askarruttaako jokin koirasi koulutuksessa?

SmartDOG-testit auttavat sinua ymmärtämään koiraasi uudesta näkökulmasta, ja voivat helpottaa ongelmien paikannusta!

Mitä tietoa voin saada testeillä?

Millainen on koirasi itsehillintä? Miten hyvin koirasi lukee eleitä? Mitä tiedät koirasi ongelmanratkaisukyvystä ja –tavasta? Entä muistista tai loogisesta päättelystä? Millainen keskittymiskyky koirallasi on?

SmartDOG -testien avulla kartoitetaan koirasi vahvuudet ja ne alueet, joihin koulutuksessa ja arkielämässä kannattaa kiinnittää huomiota. PENTU testin tulokset auttavat uuden pennun omistajaa ymmärtämään pennun ajattelua ja käyttäytymistä sekä tukevat kouluttamista ja käyttäytymismuokkausta. Testin tulokset ovat hyödyllisiä myös kasvattajille, sillä ne kertovat yksilöiden välisistä eroista ja voivat auttaa valitsemaan kasvattajan tavoitteita vastaavia koiria jalostukseen. Ongelmakäyttäytymisessä on usein taustalla tekijöitä, joita smartDOG testit voivat osaltaan valottaa.

 

Millaisille koirille testit sopivat?

Testit ovat koiralle hauskoja namileikkejä. Kaikkiin testeihin voivat osallistua sekarotuiset ja rotukoirat. Ainut vaatimus on, että koira kykenee syömään makupaloja testin aikana; koiran ei tarvitse osata mitään erityistä. Myös lelua voidaan käyttää osassa osioista palkkiona.

 

Mitä testihintaan kuuluu?

KOGNITIO testiin, sen osatesteihin ja PENTU testii kuuluu testi 0.5-1.5 tuntia, asiantuntijan  laatima kirjallinen  raportti sekä pääsy SmartDOG -tietokantaan, jossa voit vertailla koiraasi  rodun keskiarvoon ja kaikkien testattujen koirien keskiarvoon. Raportissa kuvataan osioissa mitattavat asiat, sekä koirasi käyttäytyminen testin osioissa.

PIENI PERSOONALLISUUSARVIO testiin kuuluu testi ja paikan päällä laadittava rasti ruutuun raportti.

 

Miten smartDOG testit on kehitetty?

SmartDOG-testit perustuvat uusimpaan koirien kognitiotutkimukseen ja ovat kaikille koirille sopivia testejä karvoihin katsomatta. Testit on kehittänyt FT Katriina Tiira, joka on pitkään tutkinut koirien käyttäytymistä, mm. arkuutta, aggressiivisuutta ja stereotyyppistä käyttäytymistä, Hannes Lohen Koiran geenit –tutkimusryhmässä Helsingin yliopistossa.

 

Testiaineisto tutkimuskäyttöön?

Testissä kerättävää aineistoa koirista käytetään omistajan luvalla myös Katriinan tutkimusaineistona. Jokaiselta testiin tulevan koiran omistajalta kysytään saako testin tuloksia käyttää myös tutkimuksessa. Katriina on keräämässä ainutlaatuista aineistoa maailmassa, jossa voidaan roduittain luoda profiileja koirien käyttäytymisestä testin eri osioissa. Testattuja koiria on jo yli 1400 ja eniten testeissä käyneille koiraroduille, rotumixeille ja seropeille voidaan luoda rotuprofiileja, jotka päivittyvät jatkuvasti, kun uusia rodun edustajia käy testeissä.

Miten pääsen testiin?

Varaa aikasi www.smartdog.fi

Kysy testeistä myös ryhmille (esim. rotuyhdistys, kasvattaja tai seura) ja POP UP testeistä muualle Suomeen Heliltä heli@promiuhau.fi puh. 044 988 2275

 

TESTIVAIHTOEHDOT:

smartDOG™KOGNITIO | 198 €
Sisältää osiot ELEET, MUISTI ja ONGELMA. Kattavin ja suosituin testi, jokamittaa myös koiran keskittymiskykyä. Kesto 1,5 h.

smartDOG™ PENTU | 129€ 
Pennun/nuoren koiran (n. 4-7 kk) persoonallisuuden sekä kognitiivisten ominaisuuksien arvio. Kesto 60 min.

smartDOG™ ELEET | 89€
Ihmisen vihjeiden ja eleiden ymmärtäminen, . Kesto 45 min.

smartDOG™ MUISTI | 89€
Muisti ja looginen päättely. Kesto n. 40 min.

smartDOG™ ONGELMA | 89€
Ongelmanratkaisu ja itsehillintä. Kesto n. 40 min.

smartDOG™ PIENI PERSOONALLISUUSARVIO | 85€
koiran persoonallisuuden arviointi. Kesto noin 1 h. Testiraportti on rasti ruutuun raportti, jonka saa heti mukaansa. Testihintaan ei sisälly pääsyä smartDOG tietokantaan vertaamaan koiran tuloksia rodun ja kaikkien koirien keskiarvoon. Tietokantaan voi ostaa pääsyn vuoden 2019 keväällä julkaistavana uutena ominaisuutena.

 

Edullisemmin useammalle koiralle
Saman perheen toisen koiran testistä -20% normaalitestihinnasta, kolmannesta-useammsta -30%.


Varaa oma testipäivä omalle porukalle, kasvateille tai rotujärjestölle

Lue lisää testeistä täältä: https://smartdog.fi/smartdog-testit

 

Varaa testiaika
https://smartdog.fi tai kysy Heliltä aikoja.

 

Testaaja
Testaajana Tampereen seudulla on lisensoitu smartDOG testaaja, tutkija, MH-luonnekuvaaja, koirien käyttäytymisen ja koulutustekniikan asiantuntija Heli Väätäjä (TkT, AmO).