OHITUSKURSSI 

Onko koirallasi hankaluuksia ohittaa muita koiria?

OPIT:

  • millaiset asiat vaikuttavat koirasi käyttäytymiseen ohitustilanteissa
  • miten muutat koirasi käyttäytymistä ohitustilanteissa
  • miten vahvistat ja ylläpidät toivomaasi käyttäytymistä

Ohituskurssilla kartoitetaan koirasi käyttäytyminen ohitustilanteissa, tunnistetaan käyttäytymistä motivoivat ja ylläpitävät tekijät ja tehdään koulutussuunnitelma koirakohtaisesti. Kurssilla harjoitellaan ensin perustaitoja ohitustilanteisiin kuten lähellä pysymistä, itsehillintää, fokusta, ja koulutustekniikkaa, sekä etsitään koiralle sopivat vahvisteet (palkkiot). Tämän jälkeen aletaan harjoitella koiran edistymisen mukaan erilaisia vaihtelevia ohitusharjoituksia. Lisäksi käymme läpi virikkeistämiseen ja yleisemmin hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa koiran käyttäytymiseen ohitustilanteissa.

Käytämme kurssilla myös leikkimielisiä koulutuspelejä, jotka tukevat koiran mielenkiinnon luomista ja ylläpitämistä ja intoa työskennellä ohjaajan kanssa. Opit kurssilla myös tunnistamaan koirasi käyttäytymiseen liittyviä signaaleja, ja ennakoimaan erilaisia tilanteita sekä toimimaan niissä.

Kurssilla harjoittelemme myös ulkona eri kurssikerroilla erikseen sovittavissa paikoissa.

Kurssilla käytettävät välineet ovat kiinteä panta tai valjaat, tukeva tavallinen hihna. Flexiä kurssilla ja harjoittelussa ei voi käyttää. Ohittaminen vaatii pitkäjänteistä harjoittelua ja sitoutumista kouluttamiseen.

Kurssi soveltuu kaiken ikäisille ja kokoisille koirille! Jos koirasi on vahvasti reaktiivinen, suosittemme ensin reaktiivisten koirien kurssia.

Kurssikertoja on viisi (5). Jokainen harjoituskerta on 1,5 tunnin mittainen. Kurssille osallistuvien koirien tulee olla rokotettuja.

Kurssilla käydään läpi käytännön harjoitteiden lomassa kouluttamisen perusteita ja teoriaa käytännönläheisesti kurssin teemaan liittyen.

Ilmoittautuessasi kerro kaavakkeella, mikäli sinulla on jokin erityinen toive kurssilla käsiteltäville asioille tai muuta koiraasi ja käyttäytymiseen liittyvää olennaista tietoa.

Ensimmäisellä kurssikerralla jätä koira odottamaan autoon, ja tule ensin itse sisään ja tuo koulutustarvikkeet sisälle. Aloitamme keskustelulla ilman koiraa.

Kurssit

Kurssin hinta 147 €

Ensimmäinen kurssikerta pidetään koulutushallilla, sen jälkeen paikat voivat vaihdella. (max 5 per kurssi). 

  • TO 15.8-12.9 klo 19.30-21 kouluttaja Susanne
  • TO 12.9-10.10 klo 19.30-21 kouluttaja Susanne
  • TO 17.10-14.11 klo 19.30-21 kouluttaja Susanne
  • TO 21.11-19.12 klo 19.30-21 kouluttaja Susanne

HUOM. Muutamme 1.10 alkaen uusiin tiloihin eteläisen Tampereen suunnalle tavoitettavuuden parantamiseksi.

LIITY MUKAAN!