Heli Väätäjä (TkT, AmO) on tutkija, joka on viime vuosina paneutunut tutkimuksessa mm. koirien tunteiden ja käyttäytymisen mittaamiseen. Heli on koirien käyttäytymisen, koulutustekniikan ja hyvinvoinnin asiantuntija, joka on yli 15 vuoden ajan paneutunut koirien käyttäytymiseen. Heli on myös smartDOG testaaja, MH-luonnekuvaaja, Kennelliiton käyttäytymisen jalostustyöryhmän jäsen sekä omien rotujensa rotujärjestöissä käyttäytymisen asiantuntija. Heli myös kasvattaa pienimuotoisesti Heleyan kennelnimellä. Lisäksi Heli on käyttäytymiskoulutukseen erikoistuneen Pro MiuHaun perustaja.

Helillä on kilpailukokemusta kolmessa lajissa: TOKO (VOI), Rally-toko (MES) ja agility (medi-3). Koiria on ollut kolmesta roturyhmästä – paimenkoiria, noutavia ja ylösajavia koiria, sekä seurakoiria. Tällä hetkellä kotona on kultainennoutaja, shetlanninlammaskoira, sekä työlinjainen cockerspanieli.